Mobilný telefón - LG C1200

21.08.2004 Celý región

Kórejská rozpínavosť je neuveriteľná. Pred dvomi rokmi zaplavil náš trh Samsung a teraz sa hlási o slovo (i kus tržného podielu) jeho lacnejšia verzia LG. Na...
Kórejská rozpínavosť je neuveriteľná. Pred dvomi rokmi zaplavil náš trh Samsung a teraz sa hlási o slovo (i kus tržného podielu) jeho lacnejšia verzia LG. Na našom trhu sa objavila značka LG už na jar a v súčasnosti nájdeme na trhu sedem modelov výrobcu (C1200, C3100, G5300i, G5400, G7020, G7050, G7100).

LG C1200 je low-endové véčko s pekným bordo-strieborným dizajnom, absentujúcim vonkajším, ale celkom kvalitným vnútorným displejom, dobrou pamäťou na telefónny zoznam, výborné možnosti na tvorbu správ, dobré dáta cez GPRS a celkom zábavné funkcie vďaka podporovaným multimédiám a Java hrám.

Ak ste videli niektoré modely LG (najmä 5400), vzhľad C1200 vám nebude úplne cudzí. LG vsádza na oblé tvary podobne ako Samsung, ale dizajn prístrojov je prekvapivo odlišný. Prístroje bývajú totiž inak tvarované - klasické oblé tvary väčšinou doplnia inými charakteristickými prvkami - napríklad telefón rozšíria o pár milimetrov alebo mu inak zrežú rohy. Častým charakteristickým prvkom však býva inak tvorená predná maska prístroja a použité prvky - napríklad je displej vo vertikálnej polohe (model G5400) alebo je prevedený v tvare zrkadla ako na modeli G7100 či práve na C1200.

Dizajn prístroja však má predsa len jednu chybičku. Dizajnéri použili totiž lesklý materiál, na ktorom sa radi uchovávajú odtlačky prstov. Raz za čas si tak budete musieť telefón utrieť, aby ste ho nemali zbytočne dochytaný. Alebo sa ho naučíte držať za jeho hrany a väčšine neželaných odtlačkov sa vyhnete - najviditeľnejšie odtlačky sú totiž na prednej strane telefónu.

Rozmery prístroja sú 82x44x23 mm - takto vyzerajú pomerne štandardne, ale telefón je v ruke pomerne malý a ergonómiu i rozmery si budú pochvaľovať najmä ženy, správne cieľové publikum. Váha 88 gramov je tiež dobrá, hoci by ste čakali, že telefón s takými malými parametrami sa vmestí aj pod 80 gramov.
 

Vyberte región